Persoonlijke- & professionele

ontwikkeling

Hand die een installatie
Rock Balancing
MBTI_Certified_logo_Nederlandse.png

Persoonlijke ontwikkeling draait vooral om proces van bewustwording en zelfinzicht. Om er achter te komen wie je werkelijk bent en waar je echte interesses en voorkeuren liggen. Los van de invloed van je omgeving en de cultuur. Heb je dat helder, dan kun je beginnen met loslaten van wat jou weerhoudt om het leven te leven wat je werkelijk wilt. Persoonlijke ontwikkeling betekent ook in actie komen en het niet op zijn beloop te laten. Aan de slag, durf te groeien. Fijn voor jezelf, je omgeving zowel privé als in je werk. Ik kan je daarbij helpen!

Ontdek je aangeboren voorkeuren, drijfveren en energieën, Daarvoor gebruik ik onder andere het MBTI ontwikkelinstrument (gebaseerd op de theorie van psycholoog Carl Jung). Op basis hiervan wordt je MBTI Profiel bepaald dat het beste bij je past. Dit gebeurt volledig online. Ook toepasbaar voor teamontwikkeling.

Professionele ontwikkeling gaat vooral over het ontwikkelen van vaardigheden, maar ook bewustwording, reflectie en het leren van anderen. Dit kan door het volgen van (online) workshops, trainingen of intervisie sessies: Bijvoorbeeld: kennisworkshops, effectieve communicatie, kernkwadranten en time-management. En ook individuele coaching on the job om te kunnen sparren over lastige thema's, uitdagingen en projecten. Kijk hier voor mijn ervaring in het vakgebied digitaal toetsen/proctoring: www.digitaletoetsing.nl 

 

Daarnaast richt ik me op het thema 'stress en vitaliteit'. Het herkennen van stresssignalen (preventief coachen) en het omgaan met stress en dit vertalen naar praktische oplossingen in gedrag (herstel coaching) en beleid. Hiervoor volg ik nu een opleiding tot 'Stress- en burn-out coach'. Zie de pagina 'Stress & Vitaliteit.

 

 

Ontdekken MBTI Profiel + rapport + interpretatie sessie

-officiële online vragenlijst via OPP Assessment (88 vragen)

-online persoonlijke sessie (max 1,5 uur)

-rapport 'persoonlijke effectiviteit' (pdf, 24 pagina's)

-online consult vaststellen best passende type, indien nodig

-online interpretatie sessie (ca 1 uur) binnen 2 weken
-toegang tot verdiepende online workshops

videobellen.png

Toepassingsgebieden persoonlijke ontwikkeling

  • Werk- en privé relaties verbeteren

  • Communicatie en samenwerking verbeteren

  • Conflicten oplossen. omgaan met veranderingen

  • Stress: herkennen, voorkomen, ermee omgaan

Door: (online) workshops, coaching, intervisie, sparring met diverse instrumenten (waaronder eventueel MBTI)

-  MBTI Stress & Veerkracht

-  MBTI en Ondernemerschap
-  MBTI en Type Dynamiek
-  MBTI en Communicatie en conflicthantering

Professionele ontwikkeling (workshops, coaching)

  • Effectief communiceren

  • Feedback geven/ontvangen

  • Timemanagement

  • Coaching on the job

  • Intervisie & sparren over werkthema's, uitdagingen, complexe projecten, klantmanagement, project management

Tip: check bij je werkgever of er een Duurzaamheid  Beschikbaarheid-, Persoonlijk Opleidings-, Werkdruk- of Vitaliteitsbudget beschikbaar is.

                                             

Hieronder impressie over het MBTI instrument, dat wereldwijd wordt gebruikt. Op basis van je persoonlijkheidsprofiel krijg je diverse handvatten voor je persoonlijke- en teamontwikkeling. MBTI is een ontwikkelinstrument en géén selectie-instrument. In overleg kan dit worden ingezet.